Національний авіаційний університет закупив літаки для своїх студентів

Базування літаків і проведення тренувальних польотів буде відбуватися в аеропортах Льотної академії НАУ — аеродромі Кропивницький і аеропорту “Антонов-2” (Гостомель).

Національний авіаційний університет придбав перший з восьми літаків К-10 SWIFT для потреб Міжнародного центру підготовки пілотів НАУ, передають Патріоти України з посиланням на Крила.

Літак отримав бортовий номер і проходить сертифікацію льотної придатності для подальшої експлуатації.

К10 SWIFT – багатоцільовий літак українського виробництва, призначений для початкового навчання пілотів в авіаційних навчальних закладах, навчання техніці спортивного пілотажу і тренування льотного складу. В основу проекту К-10 SWIFT покладено новітні дослідження в галузі літакобудування та систем безпеки польотів. Передова технологія сумісності елементів конструкції з вбудованою швидкодіючою парашутною системою К-500 COBRA або BRS гарантує безпеку в екстремальних ситуаціях.

Міжнародний центр підготовки пілотів повинен повністю задовольнити потреби авіакомпаній України, частково авіакомпаній Європейського Союзу, країн Африки та Середнього Сходу в висококваліфікованих пілотів. Також передбачена перепідготовка військових пілотів для отримання свідоцтва комерційного пілота, що забезпечить соціальний захист офіцерів ВПС, які закінчили службу в ЗС України.

Базування літаків і проведення тренувальних польотів буде відбуватися в аеропортах Льотної академії НАУ — аеродромі Кропивницький і аеропорту “Антонов-2” (Гостомель). Аеродроми мають належні діючі сертифікати, достатні для проведення навчально-тренувальних польотів.

K10 SWIFT – український надлегкий літак нового покоління. При його створенні були проведені повні аеродинамічні випробування та випробування на міцність. Висока якість серійних екземплярів досягається за рахунок особливого підходу до виробництва літаків. Окрім спеціального та універсального устаткування, компанія-виробник має повний комплект стапелів і матриць для виробництва і збірки агрегатів літака.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...