Науковець пов'язав корупцію із зайвою вагою політиків

Вчений проаналізував вагу 299 членів урядів країн колишнього СРСР, які займали свої посади в 2017 році.

Французький вчений Павло Блавацький провів дослідження про зв'язок рівня корупції із зайвою вагою вищих чиновників в 15 пострадянських країнах. Дослідження опубліковане в журналі Economics of Transition and Institutional Change, передають Патріоти України.

Вчений проаналізував вагу 299 членів урядів країн колишнього СРСР, які займали свої посади в 2017 році. У число досліджуваних країн потрапили Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Естонія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Латвія, Литва, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Україна і Узбекистан.

Для визначення ваги чиновників використовувалася технологія комп'ютерного зору, яка займається завданнями, пов'язаними з аналізом зображень і відео. Вона аналізувала фотографії чиновників за кілька років і визначала їх вагу. З'ясувалося, що у 96 чиновників спостерігається високий ступінь ожиріння.
При цьому оцінка рівня політичної корупції обчислювалася на основі даних міжнародної організації Transparency International, Світового банку та Індексу публічної чесноти, який складає Європейський центр з протидії корупції та державного будівництва.
Вивчивши офіційну статистику за рівнем корупції, вчений зміг встановити зв'язок між зайвою вагою міністрів і рівнем політичної корупції.

Згідно з дослідженням, в трійці лідерів за рівнем корупції і товщиною чиновників виявилися Туркменістан, Таджикистан і Узбекистан.

Росія в списку з 15 пострадянських країн займає п'ятий рядок. В кінці рейтингу перебувають Латвія, Литва та Естонія.

У той же час Україна стала винятком з правила: в нашій країні корупція виявилася на шостому місці, а зайва вага уряду входить в топ-3.

Також з'ясувалося, що чим товщі чиновники в корумпованій країні, тим більш худі прості громадяни.
Вчений зазначає, що незважаючи на виявлений зв'язок комплекції політиків в країні і точним показником того, що країна корумпована не можна. Він не має наміру відмовлятися від своєї роботи і вважає, що на ці показники необхідно звернути увагу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...