Фахівці з харчування з США вважають, що краще дивитися на тип борошна, спосіб помелу і види розпушувача, який використовувався при випічці, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Особливо підступний рафінований хліб, який роблять з борошна дрібного помелу, яке потім просівають. Вуглеводи в ньому не врівноважені клітковиною, яка працює як гальмо: чим її більше, тим повільніше засвоюються вуглеводи з продукту. Якщо вуглеводи засвоюються швидко, в крові різко підвищується рівень глюкози, а потім так само різко падає. Це підсилює голод - тому сприяє переїдання і набору ваги. У рафінованого хліба також низька харчова цінність.
Корисність хліба не треба доводити: харчові волокна уповільнюють засвоєння глюкози і сприяють травленню, а ще харчові волокна - улюблена страва кишкових бактерій, які захищають нас від хвороб (в шматку пшеничного хліба з цільного зерна 1,8 г клітковини); вітамін В1 необхідний для підтримки вуглеводного та енергетичного обміну, при його нестачі виникають проблеми з нервовою, травною і серцево-судинною систем (в шматку пшеничного хліба з цільного зерна 0,1 мг вітаміну В1); залізо входить до складу дихальних ферментів і м'язів, при нестачі може розвинутись анемія і м'язова слабкість; селен - це мінерал, який забезпечує стабільність клітинних мембран і регулює роботу гормонів щитовидної залози.
П'ять шматків цільнозернового пшеничного хліба (100 г) - це: половина денної норми клітковини для дорослих (20 г), майже половина денної норми B1 (1,5 мг), половина денної норми заліза для чоловіків (10 мг) і більше третини денної норми для жінок (18 мг), чверть денної норми селену для чоловіків (70 мкг) і третина денної норми для жінок (55 мкг).
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...