Науковці відкрили таємничу скриню з гробниці Тутанхамона

Як показав аналіз, вона мала відношення до дружини єгипетського фараона.

Вчені розкрили таємничу скриню, яка знаходилася в гробниці Тутанхамона. Реакція істориків була несподіваною, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Долина Царів розташована на західному березі Нілу, як відомо, містить 63 гробниці, в тому числі Рамсеса II, Рамсеса III і фараона Сеті I. Там же знаходиться і давньоєгипетська гробниця з мумією фараона Тутанхамона, який помер близько 1327 року до н. е. Виявлено поховання було в ході розкопок Говардом Картером і археологом-аматором лордом Джорджем Карнарвоном в 1922 році.

Варто відзначити, незважаючи на неодноразові розграбування, там знаходилося безліч цінних артефактів. В даний час археологи сортують тисячі предметів, щоб підготувати їх до виставки в Каїрському музеї. Загадкою залишався вміст скрині, до якої вчені не торкалися.

Як показав аналіз, вона не належала Тутанхамону, вона мала відношення до дружини єгипетського фараона. Що стосується того, що там знаходилося, то артефакт виявився порожнім, що дещо розчарувало експертів.

«Ми відчули запах дерева і смоли, незважаючи на те, що скриня порожня, вона має відношення до історії. Це захоплююче», - відзначили історики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...