Науковці встановили межу витривалості людини

Після того, як спортсмен досягає “межі”, його тіло починає черпати енергію зі своїх жирових запасів. Інакше людина не зможе витримати нове фізичне навантаження.

Команда еволюційних антропологів з Університету Дьюка (США) зуміла встановити межу фізичної витривалості людини, після чого організм починає “заряджатися” від своїх жирових запасів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Дослідження базувалося на вимірюванні BMR (basal metabolic rate) – основному показнику обміну речовин в організмі людини.

До експерименту було залучено шість спортсменів, які брали участь у марафонських забігах. У бігунів дослідники виміряли початковий показник BMR, і надалі продовжували відстежувати їх стан.

Як показало дослідження, приблизно через 20 днів безперервних навантажень витрата енергії почала знижуватися, досягши значення 2,5 BMR. При зниженні до таких показників і настає ключовий момент: організм приступає до спалювання калорій і робить це швидше, ніж може отримати енергію з їжі. Саме тоді, як вважають вчені, і настає біологічно встановлена межа людської витривалості.

Після того, як спортсмен досягає “межі”, його тіло починає черпати енергію зі своїх жирових запасів. Інакше людина не зможе витримати нове фізичне навантаження.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...