Науковці визначили, де знаходився стародавній "рай на Землі"

Як пояснив археолог, на території Палео-Агуальської рівнини склалися сприятливі умови для древніх людей під час міжльодовикового періоду.

Сьогодні стародавній "рай на Землі" занурився під воду, тому проведення досліджень в цій місцевості ускладнено. Вчені, незважаючи на цей факт, все одно вивчають стародавні підводні печери, в яких жили предки людей близько 170 тисяч років тому, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Чому вчені вирішили, що район Палео-Агуальської рівнини в ПАР був "раєм на Землі"? На це вказує цілий комплекс чинників - наприклад, результати аналізу останків тварин, що колись мешкали тут. "Аналіз емалі зубів антилоп показав, що тварини жили тут протягом довгого часу без міграцій. Це означає, що тварини ні в чому не мали потреби", - відзначають дослідники.
Як пояснив археолог Кертіс Мареін, на території Палео-Агуальської рівнини склалися сприятливі умови для древніх людей під час міжльодовикового періоду. "На узбережжі було безліч придатних для життя печер, не бракувало продуктів рослинного і тваринного походження, плюс свій внесок вносив сприятливий для виживання клімат", - говорить учений.
Все це, як додав Мареін, дозволило процвітати ранньому людському суспільству.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...