Науковці визначили ТОП-3 країни, де можна сховатись від "кінця світу"

Вчені розглядали тільки ті місяці на планеті, які оточені океаном, мають досить високий рівень життя, чисельність яких перевищує 250 000 осіб, а також мають достатні природні та енергетичні ресурси.

Австралія, Нова Зеландія та Ісландія є країнами, найбільш придатними для виживання в разі загрози нової масштабної пандемії. До такого висновку прийшли вчені з університету Отаго (Нова Зеландія), передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

При цьому експерти підкреслили, що якщо поки невідомий науці патоген вразить людство, то шанси на виживання окремої особи будуть дуже низькими.

"Відкриття в області біотехнологій можуть привести до поширення штучного патогена, який загрожуватиме існуванню нашого виду", – вважає фахівець в області медичної статистики Нік Вілсон, який брав участь у дослідженні.

"Хоча переносники хвороби можуть швидко поширюватися по світу, долаючи національні кордони, група людей, яка має необхідні наукові та технічні знання і зможе сховатися на ізольованому острові, здатна буде відродити людський вид і цивілізацію", – зазначив він.

Таким чином вчені розглядали тільки ті місяці на планеті, які оточені океаном, мають досить високий рівень життя, чисельність яких перевищує 250 000 осіб, а також мають достатні природні та енергетичні ресурси.

Крім того, враховувалися такі фактори, як політична та соціальна стабільність, географічне положення і кліматичні умови.

У результаті вчені склали список із 20 країн, із яких виділяються три, що отримали найвищі оцінки за шкалою від 0 до 1.

Австралія отримала 0,71 бала, Нова Зеландія – 0,68, а Ісландія – 0,64. Усі інші країни в списку, які задовольняють потрібні критерії, набрали менше 0,5 бала за запропонованою шкалою – це Японія, Барбадос, Куба, Фіджі та Ямайка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...