Науковці з'ясували, чому одні люди мерзнуть сильніше за інших

Якщо ви погано переносите холодну погоду, і одна думка про моржування викликає у вас тремтіння, - швидше за все, ви не належите до 20% щасливчиків-"мутантів".

П'ята частина населення світу має стійкість до низьких температур завдяки генетичної мутації. Про це пише Daily mail, передають Патріоти України. Далі - мовою перекладу:

"Исследователи из Каролинского института в Швеции попросили 32 здоровых мужчин в возрасте от 18 до 40 лет сидеть в воде с температурой 14 градусов Цельсия, пока температура их тела не упала до 35,5 ° C. Затем они измерили электрическую активность в мышцах и взяли биопсию, чтобы изучить состав мышечных волокон. Результаты были опубликованы в Американском журнале генетики человека.

Обнаружилось, что белок α-актинин-3, играющий важную роль в сокращении мышц, отсутствует у 20% людей. Его отсутствие помогает им лучше поддерживать температуру и противостоять переохлаждению. Это, в свою очередь, позволяет человеку без такого белка управлять своим теплообменом более эффективно.

Команда генетиков полагает, что эта мутация могла защитить от холода предков современных людей, мигрировавших из Африки более 50 тыс лет назад.

На данный момент остается неясным, связана ли потеря α-актинина-3 с образованием бурого жира, который предохраняет от холода человеческих младенцев. Их выживание было важным фактором во время миграции человека в более холодные широты."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...