Науковці з'ясували, чому помер чоловік, що жив 130 тисяч років тому, останки якого знайшли в Італії

Древній чоловік за попередніми даними впав в яму і не зміг вибратися звідти.

Причину смерті людини, що жила близько 130 тисяч років тому, визначили вчені в результаті нового дослідження його останків. Йдеться про так звану людину з Альтамура - неандертальця, останки якого спелеологи виявили в 1993 році на півдні Італії, в печері Ламалунга неподалік від Альтамура, передають Патріоти України з посиланням на Dail Mail.

Випадково виявлені людські останки були покриті шаром кальциту - мінералу, однією з основних складових якого є вапняк.Вчені з'ясували, що ця людина померла від голоду, так як не могла вибратися з ями, в яку випадково впала. На допомогу йому з якоїсь причини ніхто не прийшов. "Ця людина, мабуть, впала з вала. Можливо, він не бачив ями в землі. Ми вважаємо, що він сидів там і помер, - сказав антрополог Якопо Моджі-Чеккі з Університету Флоренції. - Оригінального стовбура, через який він провалитися, вже немає. Він заповнений осадом, тому ми впевнені, що там знаходиться весь скелет. Жодна тварина не могла туди потрапити".

Як з'ясували вчені, знайдений скелет належав дорослій людині, що перебувала у віці активності, швидше за все, фізично міцна, без серйозних патологій здоров'я. Дослідники вважають, що ця людина мала лише якісь захворювання ясен, внаслідок яких позбулася декількох зубів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...