Науковці з'ясували, як брехня впливає на здоров'я

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців.

Американські вчені повідомили, що люди, які часто брешуть, ризикують своїм здоров'ям, так як піддають свій організм величезній кількості хвороб, які можуть з'являтися одна за одною, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як пояснюють фахівці, організм "хронічних брехунів" людини протягом усього часу схильний до стресів. Адже брехуну доводиться завжди тримати себе під контролем і перевіряти, чи не суперечить його нова інформація минулій брехні.

Крім того, брехун весь час перебуває в страху викриття. В результаті найсильніший стрес послаблює організм і піддає його цілком реальним хвороб.
Щоб підкріпити свою теорію вчені провели дослідження, в якому взяли участь дві групи добровольців. Протягом 10 тижнів учасники першої групи весь час говорили тільки правду, а учасником другої дозволили брехати в міру бажання.
В кінці експерименту всі учасники пройшли лікарський огляд. Виявилося, що «правдиві» люди були куди більш здорові як фізично, так і психологічно. У той же час брехуни з другої групи такими результатами похвалитися не могли.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...