У людей на язиці у смакових клітинах є рецептори запаху. Це відкриття свідчить про те, що спочатку запах і смак зустрічаються на язиці, а не у мозку, як вважали до цього, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Все це пояснює той фактор, що люди з нежиттю часто позбавлені можливості відчувати не лише аромат, але і смак.
Про це заявив клітинний біолог з Центру досліджень хеморецепції Монелла у Філадельфії Мехмет Озденер. "Це може привести до розробки модифікаторів смаку, заснованих на запаху, які можуть допомогти у боротьбі з надлишком солі, цукру і жирів, що асоціюються із захворюваннями, пов’язаними з харчуванням, такими як ожиріння і діабет", – каже вчений.
Це у свою чергу допоможе вченим створити спреї, які зроблять нездорову їжу погану на смак, щоб у людей не розвивалося ожиріння.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...