У людей на язиці у смакових клітинах є рецептори запаху. Це відкриття свідчить про те, що спочатку запах і смак зустрічаються на язиці, а не у мозку, як вважали до цього, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Все це пояснює той фактор, що люди з нежиттю часто позбавлені можливості відчувати не лише аромат, але і смак.
Про це заявив клітинний біолог з Центру досліджень хеморецепції Монелла у Філадельфії Мехмет Озденер. "Це може привести до розробки модифікаторів смаку, заснованих на запаху, які можуть допомогти у боротьбі з надлишком солі, цукру і жирів, що асоціюються із захворюваннями, пов’язаними з харчуванням, такими як ожиріння і діабет", – каже вчений.
Це у свою чергу допоможе вченим створити спреї, які зроблять нездорову їжу погану на смак, щоб у людей не розвивалося ожиріння.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...