У людей на язиці у смакових клітинах є рецептори запаху. Це відкриття свідчить про те, що спочатку запах і смак зустрічаються на язиці, а не у мозку, як вважали до цього, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Все це пояснює той фактор, що люди з нежиттю часто позбавлені можливості відчувати не лише аромат, але і смак.
Про це заявив клітинний біолог з Центру досліджень хеморецепції Монелла у Філадельфії Мехмет Озденер. "Це може привести до розробки модифікаторів смаку, заснованих на запаху, які можуть допомогти у боротьбі з надлишком солі, цукру і жирів, що асоціюються із захворюваннями, пов’язаними з харчуванням, такими як ожиріння і діабет", – каже вчений.
Це у свою чергу допоможе вченим створити спреї, які зроблять нездорову їжу погану на смак, щоб у людей не розвивалося ожиріння.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...