"Навального могли отруїти тим же, чим у 2015 році болгарського зброяра Гебрєва", - ЗМІ

Німці направили відповідний запит до Болгарії колегам.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний міг бути отруєний тією ж речовиною, що і бізнесмен Омелян Гебрєв в Болгарії в 2015 році. Про це повідомляється в розслідуванні Der Spiegel і Bellingcat, передають Патріоти України.

Відзначається, що, за свідченнями медиків клініки «Шаріте» (Німеччина), в якій госпіталізований політик, в обох випадках могли бути використані ідентичні або дуже схожі нервово-паралітичні фосфорорганічні речовини, такі як інсектициди. Крім того - нервові токсини. Наприклад - «Новачок». Німці направили відповідний запит до Болгарії колегам.

Спочатку Навальний був госпіталізований в Омську. Як зазначає Der Spiegel, місцеві медики вважали, необхідні захисні костюми. Причина - небезпека речовини, використаної при отруєнні опозиціонера для оточуючих. В якості протиотрути Навальному вкололи атропін. Його саме в таких випадках і застосовують.

Розслідувачі пригадали отруєння виробника зброї Омеляна Гебрєва. У нього несподівано стали свербіти очі, після чого чоловік втратив свідомість і впав в кому. Несподівано стало погано синові Гебрєва, топ-менеджеру його компанії. Через місяць бізнесмена виписали з лікарні, проте через 30 днів його знову поклали в лікарню з ознаками отруєння. Прокуратура підтвердила - отруєння. З використанням фосфорорганічної речовини.

Автори розслідування підкреслюють, що відповідні речовини потрапляють в організм не тільки через рідину, а й через інгаляцію або контакт зі шкірою. Так, швидше за все, сім'я Скрипалів була отруєна нанесенням «Новачка» на ручку дверей будинку в Солсбері.

У замаху на вбивство бізнесмена звинуватили трьох громадян Росії, вважаючи їх співробітниками розвідки. Розслідувачі вважають, що один з ймовірних отруйників Скрипаля знаходився в Болгарії незадовго до отруєння Гебрєва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...