Навчила б любить Україну: Ніцой хоче стати міністром при Зеленському (відео)

Письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой зізналася, що прийняла би запрошення переможця виборів президента Володимира Зеленського стати міністром культури.

Лариса Ніцой

Разом з тим, вона схиляється до думки, що обійняти таку посаду новий глава держави їй все ж не запропонує. Своїми думками з цього приводу вона поділилася в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK, передають Патріоти України.

"Якби Зеленський запросив мене стати міністром культури, то я, мабуть, пішла б. У мене є бачення того, як розвивати нашу Україну. Я дуже мрію не просто повернути наші традиції, а зробити Україну привабливою для іноземних туристів. Якби я була міністром культури, то, Боже мій, мої фантазії так розігралися, що ми б Україну зробили цукеркою. До нас би хлинули туристи. Ми б стали дуже привабливими", — сказала письменниця.

Вона додала, що мріє відновити стародавні українські традиції. На переконання Ніцой, саме вони зможуть залучити іноземних туристів і прославити Україну на весь світ.

"Я дивуюся, що ми зустрічаємо китайський новий рік, підпалюємо ліхтарики, але свій давній новий рік ми не популяризуємо на весь світ. Адже колись українці святкували новий рік навесні. Вони виходили в поля, зустрічали жайворонків, водили хороводи. Ми можемо перевести це в сучасну площину. Зустріти в українському стилі новий рік навесні — не означає змінити календар. Це означає повернути традиції і показати, як ми це робили. Це було б дуже цікаво для туристів", — переконана письменниця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...