"Навіщо заплутувати і так не просте розслідування?": Чумак оскаржив висновки ТСК щодо вибухів у Балаклії

Версія про те, що пожежа на арсеналі в Балаклії в 2017 році була викликана вибухом закладених в землю зарядів, була відкинута в прокуратурі.

Про це заявив у Facebook колишній заступник генерального прокурора Віктор Чумак, передають Патріоти України.

"Коли, з подачі одного з керівників підрозділів ДБР, та з ініціативи Давида Арахамії була утворена ця ТСК, я зібрав всю слідчу групу - слідчих СБУ, що розслідують цю справу з самого початку, прокурорів що здійснюють її процесуальне керівництво, експертів КНДІСЕ, що робили всі офіційні експертизи і більше трьох годин заслуховував результати розслідування, в тому числі і висновки у кожній версії, яка були у слідства. Так от версія "закладок у ґрунт" була повністю відкинута. Зробити багатокілограмові закладки на території арсенала, щоб це ніхто не помітив неможливо. Є і інші докази, щодо того що перші вибухи були не з під ґрунту. Зі всією повагою відношусь до експертів харківського інституту СЕ ім. Бакаріуса, але аж ніяк не розумію навіщо заплутувати і так не просте розслідування. Передзвонив, до речі в прокуратуру, запитав, може, в них щось змінилося з того часу? - ні, нічого, вони і самі в прострації від цих заяв", - заявив Чумак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...