"Навіть дитина знає, що треба сидіти вдома": Українка з Італії присоромила земляків за ігнорування карантину

В Італії за найменше порушення правил карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу, громадян можуть оштрафувати на 400 євро. Але вони свідомо дотримуються рекомендацій і не критикують владу за "посилення" обмежувальних заходів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала українська журналістка Ольга Пирогова, яка проживає в цій країні. Вона трохи присоромила співгромадян за те, що вони ігнорують такий же карантин в Україні, передають Патріоти України.

"Мені так цікаво спостерігати за стражданнями українців, які не хочуть миритися з новими умовами карантину. Спостерігати з маленького містечка на півночі Італії, де смертність у березні 2020-го зросла в 4 рази. Тут навіть дитина знає, що треба сидіти вдома", – підкреслила Пирогова.

За словами українки, 6 квітня вона вдруге, починаючи з 9 березня, вийшла за межі кондомініуму, щоб поїхати в супермаркет. "Це, звичайно, непередаване відчуття свободи покататися на велосипеді... Чергу з людей на відстані метра одне від одного я вам не фоткала, бо якось стрьомно тут знімати рукавички в громадському місці", – зізналася вона.

Журналістка зазначила, що через декілька кварталів від магазину розташована лікарня, де розміщують хворих на COVID-19. Там уже давно не вистачає місць, тому поряд на парковці розбили наметове містечко з додатковими ліжками для пацієнтів.

Водночас Пирогова говорить, що в Італії, як віднедавна й в Україні, вийти на вулицю в можна тільки в масці і рукавичках, а з собою потрібно мати документ і автосертифікат про те, що ти прямуєш за покупками, в аптеку або на роботу "з пункту А до пункту Б".

Графік захворюваності на коронавірус і смертності від нього в Італії

"Будь-яке відхилення від курсу – штраф 400 євро. Але кожен свідомий італієць розуміє, для чого він зараз сидить вдома – щоб уберегти своїх близьких, людей похилого віку, медиків. І щоб скоріше вийти з цієї складної ситуації", – додала вона.

Українка також закликала співгромадян залишатися сильними. А якщо, сидячи на карантині, захочеться провітриться, то порадила зробити це з користю – наприклад, подбати про стареньких самотніх сусідів, яким краще зараз взагалі не виходити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...