"Навіть офіційна статистика демонструє, що смертність майже вдвічі перевищує середньосвітову": Стало відомо про катастрофічну ситуацію з коронавірусом в ОРДЛО

У хворих немає можливості купити ліки і отримати більш якісну медичну допомогу.

На території Донбасу зараз занадто високий коефіцієнт смертності від коронавірусу, люди масово вмирають. Про це заявив глава Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, один з учасників політичної підгрупи переговірників у Мінську Сергій Гармаш, передають Патріоти України з посиланням на Телеграф.

"Навіть офіційна статистика демонструє, що коефіцієнт смертності від ковіда там - 9,1, майже в два рази більше середньосвітового. Для порівняння - в Україні цей коефіцієнт становить менше 6", - заявив він.
Експерт розповів, що з ОРДЛО зараз надходить велика кількість повідомлень про смерті жителів регіону. "Величезна кількість людей госпіталізують з діагнозом пневмонія. Хоч всі розуміють, що це - ковід", - говорить Гармаш.
Ускладнює, за його словами, ситуацію, що склалася, закритий в'їзд на решту території країни. У хворих немає можливості купити ліки і отримати більш якісну медичну допомогу. "На окупованій території складна ситуація і з лікарською допомогою, і з медикаментами", - заявляє експерт.
При цьому, окупанти роблять з відкриття пунктів пропуску предмет торгів, що демонструє їх зацікавленість в політиці, а не людях.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...