Навколо перевезення дітей в автокріслах розгорається скандал: Що відбувається в українських службах таксі

Конфліктні ситуації виникають по всій країні десятками щодня.

Через закон, який встановлює відповідальність водіїв за перевезення дітей в автомобілях без автокрісел, українські служби таксі не рекомендують водіям перевозити дітей. Про це розповіли пасажири і адміністратори служб таксі, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Мешканка передмістя Києва Юлія поскаржилася на труднощі з поїздкою в таксі з хворою дитиною в лікарню. "Дитині 2,5 року. Викликали через додаток таксі. Приїхав водій, подивився, що я з дитиною, а автокрісла немає, розвернувся і поїхав. Почала викликати інші служби, де є своє автокрісло. У кого-то взагалі не передбачена така опція, але в одній службі знайшлося крісло. Правда, чекати машини довелося хвилин 30, ну і за крісло довелося доплатити зверху 70 гривень до замовлення", - розповіла вона.

Такі конфліктні ситуації виникають по всій країні десятками щодня, про що свідчать опубліковані в мережі навіть відео.

Справа в тому, що більшість популярних операторів - Bolt, Uber, "Уклін" - по суті не є класичними ліцензованими службами таксі. Тому водії цих служб можуть надходити на свій розсуд і не брати пасажирів з дітьми без автокрісла.

Крім того, оператори відкрито зізнаються, що не рекомендують водіям перевозити дітей без автокрісел. "Ми завжди рекомендуємо нашим водіям не виконувати поїздки, якщо серед пасажирів є діти до 12 років або діти, зростання яких менше 145 см (навіть в супроводі дорослих) в разі, якщо авто водія не обладнано засобами пасивної безпеки (дитячим кріслом для перевезення дітей. ми також просимо водіїв встановлювати дитяче крісло, якщо воно є в наявності у пасажирів. На даний момент немає можливості завчасно замовити автомобіль з дитячим кріслом", - розповіли в службі підтримки сервісу Bolt.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...