Названа ймовірна дата інавгурації новообраного президента України

Дату інавгурації нового глави держави визначає парламент.

Можливою датою інавгурації Володимира Зеленського після ймовірної перемоги на президентських виборах 2019 називають 28 травня, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Як розповів журналістам один з представників команди Зеленського, робочою датою інавгурації є 28 травня - з тим, щоб новий президент вже не мав права розпустити Верховну Раду, коли до парламентських виборів залишиться менше півроку.

Втім, за інформацією журналістів, є й інше трактування законодавства, за яким повноваження чинного парламенту закінчаться 16 грудня - відповідно, розпустити його можна буде до 16 червня.

Зазначимо, проти дострокових виборів виступає голова Верховної ради Андрій Парубій, а його роль у цьому питанні є вирішальною, оскільки дату інавгурації нового глави держави визначає парламент, а якщо голосів за це не набирається - тоді особисто спікер своїм рішенням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...