"Не допомагайте Росії потрапити на Місяць", - The Wall Street Journal

Деякі представники адміністрації і бюрократії стурбовані тим, що, якщо росіяни будуть виключені з програми Gateway, вони дадуть відповідь зменшенням або припиненням своєї ролі в МКС, що обертається навколо Землі.

"НАСА старанно працює над досягненням поставленої адміністрацією Трампа мети повернення астронавтів США на Місяць до 2024 року. Але в кінцевому підсумку цей поспіх може принести користь Росії", - пише оглядач Тейлор Дайнерман на сторінках The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

"Щоб укластися в термін, деякі чиновники хочуть укласти угоди з американськими партнерами по Міжнародній космічній станції про участь у пропонованій місячно-орбітальній станції Gateway. Канада, Японія і європейці проблеми не представляють, - вважає Дайнерман. - Росія ж, з іншого боку, не тільки співпрацює з Китаєм в рамках місячних зусиль; її власні космічні операції стикаються з проблемами, які варіюються від таємничих дірок в її сегменті МКС до збоїв системи космічного корабля "Союз". І все ж російське космічне агентство "Роскосмос" пропонує брати участь в проекті Gateway шляхом створення шлюзового відсіку, а також можливостей резервного запуску".

"Залишається відкритим питання, чи може вона зробити це без субсидії США, - пише Дайнерман, - але в будь-якому випадку російська участь відкриє шлях до створення постійної бази на Місяці, можливо, в партнерстві з Китаєм. Будь-яка російська ракета, здатна вивести пілотований космічний корабель на місячну орбіту, також зможе доставити спускний апарат на поверхню. Російська місячна база завадить США і їх союзникам домінувати в системі Земля-Місяць і ускладнить встановлення режиму космічної торгівлі, дружнього вільному підприємництву, - вважає автор публікації. - Чим більше часу буде потрібно Росії і Китаю для того, щоб отримати пілотований плацдарм на Місяці, тим легше буде закріпити інтереси США там - а, в кінцевому підсумку, і в інших місцях Сонячної системи".

"Деякі представники адміністрації і бюрократії стурбовані тим, що, якщо росіяни будуть виключені з програми Gateway, вони дадуть відповідь зменшенням або припиненням своєї ролі в МКС, що обертається навколо Землі. Зараз вони продають НАСА місця в капсулах "Союз" за більш ніж 60 млн доларів за поїздку. Але на початок 2020 року США розраховують відновити здатність посилати космонавтів на МКС, яка була втрачена, коли в 2011 році була завершена програма космічних шатлів".
"За здавалося б вагомих стратегічних причин США субсидували космічні зусилля Москви, спочатку в проектах "Шаттл-Світ" в 1994-98 роках, потім в МКС і польотах "Союзу", а також через закупівлю ракетних двигунів РД-180 для ракети Атлас V. Чи хоче Америка зберігати ці домовленості? Вони нічого не зробили для нарощування доброї волі Росії і, можливо, створюють більше проблем, ніж вони того варті, особливо на тлі того, як президент Володимир Путін отримує важелі впливу, погрожуючи припинити відправляти американських астронавтів у космос. НАСА не потребує російських технологій, тому адміністрація Трампа може дивитися на Кремль з позиції сили", - йдеться в статті.
"Щоб дістатися до Місяця, НАСА розробляє великий прискорювач системи космічних запусків і капсулу Orion. Але НАСА не слід робити помилку, яка була допущена з шатлом, який протягом двох десятиліть був єдиним для США способом відправки людей в космос. На щастя, SpaceX Ілона маска будує ракету, яку можна легко пристосувати для польоту на Місяць. Комерційна американська пускова установка - набагато краща альтернатива тому, що можуть запропонувати російські", - упевнений оглядач.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...