Не коронавірусом єдиним..: У США стрімко поширюється смертельний вірус "кроляча Ебола"

З квітня Мінсільгосп США підтвердив випадки захворювання RHDV2 в Арізоні, Каліфорнії, Колорадо, Неваді, Юті, Техасі і Нью-Мексико.

У США зафіксований новий спалах смертельного вірусу геморагічної хвороби кроликів (RHDV2), який деякі ветеринари називають його «кролячої Ебола», хоча він не пов'язаний з небезпечним захворюванням у людей. Про це пише Bisiness Insider, передають Патріоти України.

Єдина схожість захворювання з лихоманкою Ебола - в тому, що вірус так само викликає ураження органів і тканин кроликів, що призводить до внутрішньої кровотечі і смерті. За словами ветеринарів, часто єдина зовнішня ознака того, що тварини заражені, з'являється після їх смерті, коли з носа раптом починає текти кров.
З квітня Мінсільгосп США підтвердив випадки захворювання RHDV2 в Арізоні, Каліфорнії, Колорадо, Неваді, Юті, Техасі і Нью-Мексико.
Повідомляється, що вірус поширюється через кров, кал і сечу. За ступенем небезпеки, за словами ветеринарів, він перевершує коронавірус нового типу, так як заражена тварина помирає в 90 відсотках випадків. При цьому стверджується, що RHDV2 не несе небезпеку для людей, кішок і собак, але може зберігатися на поверхнях і одязі протягом трьох з половиною місяців.

Перший випадок «кролячої Еболи» був зафіксований в Китаї 35 років тому. У США RHDV2 реєструється четвертий раз в історії: раніше його фіксували серед домашніх кроликів в штаті Огайо в 2018 році, а потім - у Вашингтоні влітку 2019 року і Нью-Йорку в лютому цього року. У Франції, Австралії та Канаді також реєстрували випадки зараження.

Нинішня епідемія викликає особливу тривогу фахівців, оскільки вірус вперше перейшов з одомашнених тварин на диких кроликів і зайців. Вакцини від нього поки немає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...