"Не квотувати і забороняти, а підтримувати і розвивати": Співвласник "Кварталу 95" виступив за скасування ухваленого закону про мову

Також він вважає, що без російського ринку Україна буде деградувати.

Борис Шефір

Співвласник студії “Квартал 95” Борис Шефір вважає, що нещодавно ухвалений закон про мову потрібно відмінити, передають Патріоти України з посиланням на Детектор медіа.

“Квоти і заборони - це погано. Будь-які. Це суперечить Конституції України. Статтю 10, де йдеться про державну мову, завжди цитують наполовину. Друга частина статті говорить про те, що регіональні мови і російська (окремо виділена) держава підтримує і розвиває. Квоти - це не розвиток, це придушення мови. Звичайно, українську мову треба підтримувати і розвивати. Але не шляхом квотування, а, наприклад, якимись преференціями, наприклад, в оподаткуванні. Українська мова повинна стати модною. А виробництво на українському - комерційно привабливим”, - заявив Шефір.

Йому здається, що президент України Володимир Зеленський впроваджуватиме таку політику.

“Просто зараз не потрібно смикати проблему мови, вона ділить суспільство. Спочатку потрібно війну зупинити, а потім вирішувати інші завдання. Так само і з книгами. Навіщо забороняти? Можна ж україномовні книги звільнити від податку, а на російськомовні - підвищити. Але не забороняти. Ви подивіться на українське державне телебачення. Це ж самий ганебний канал”, - додав співвласник “Кварталу 95”.
Більше того, Шефір очікує перегляд квот. На його думку, 90% - це багато. “Закон про мову потрібно скасувати і прийняти нормальний закон. Це перший крок для скасування війни”, - каже він.

Крім того, Шефір хоче, щоб влада профінансувала його проект. “Також хочу, щоб влада мені профінансувала “Майданс”. Просто я впевнений в геніальності цього проекту. А так у нас досить хороша ситуація. Кілька холдингів конкурують і створюють хороші речі. Але без російського ринку ми будемо деградувати”, - уточнив Шефір.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...