"Не має права на існування": Варфоломій зробив різку заяву стосовно Київського патріархату

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що Київський патріархат ніколи не існував і сьогодні не має права на існування.

Про це він повідомив під час спілкування з українськими журналістами в Стамбулі, написав журналіст Сергій Томіленко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Патріарх акцентував увагу на тому, що Вселенський патріархат всіляко підтримує ПЦУ. "Наша Материнська Церква Константинополя завжди висловлювала глибоку стурбованість з приводу релігійної ситуації українського народу. Таким чином, недавнє надання автокефалії Православної церкви України не було пов'язано з політикою або геополітикою. Це було найбільше пастирської стурбованістю про справедливість, духовний справедливості. Десятиліттями, якщо не століттями, Україна не могла насолоджуватися повною свободою від зовнішнього впливу, особливо від Російської держави ... Вселенський Патріархат, вірний канонічним традиціям Православної Церкви скористався правом, щоб відновити велич єдності заснованого на вираженні Св. Павла: "Один Господь, одна віра, одне хрещення, один Бог і Отець всього." (Galatians 3:26)", - зазначив Варфоломій.

Патріарх також прокоментував напружені відносини між Епіфанієм і Філаретом. Треба сказати, що Варфоломій зробив досить різку заяву стосовно КП. "Так званий "Патріархат Київський" не існує і ніколи не існував. Ми також сповідуємо, що тепер, після надання автокефалії, це відповідальність Головного єпископа Православної Церкви України Його Високопреосвященства Епіфанія управляти історичної церквою, зміцнювати єдність українського народу, сповідуючи християнські цінності, засновані на Євангелії і користуватися даром свободи, як засобом поширювати Добру Новину Нового Завіту", - заявив Вселенський патріарх.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...