"Не маєте права": Нардеп Герасимов подав до суду на Зеленського

Ображений соратник п'ятого президента України вимагає повернути йому дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла.

Артур Герасимов

Народний депутат і співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов подав до суду на президента Володимира Зеленського, передають Патріоти України з посиланням на дані держпорталу «Судова влада».

У суді політик добивається визнання протиправним та скасування Указу президента України №680/2019 від 11 вересня 2019 року. Згідно з цим документом, глава держава скасував указ свого попередника про присвоєння дипломатичних рангів Надзвичайного і Повноважного Посла двом діючим народним депутатам від «Європейської солідарності» Артуру Герасимову і Володимиру Ар’єву. Також в Указі зазначено, що ці дипломатичні ранги видані безпідставно.

Станом на 27 лютого призначено склад суду, в який ввійшло п’ять суддів Верховного суду.

Раніше нардеп Герасимов прокоментував ЗМІ свою позицію щодо Указу Володимира Зеленського і припустив, що це може бути пов’язано з його критичними висловлюваннями на адресу нинішньої влади.

За його словами, п'ятий президент України Петро Порошенко надав йому ранг, згідно з українським законодавством і так відзначив його роботу в Парламентській асамблеї ОБСЄ, українську делегацію у якій він очолює.

«Що хочу сказати... Як на мене – це дрібно. І тільки одне запитання виникає. Чи не пов'язано це з моїми критичними виступами на засіданнях Верховної Ради проти рішень монобільшості й рішень нинішньої влади?» – заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...