"Не наша війна": Бацька публічно відхрестився від "Великої вітчизняної"

Лідер сусідньої держави заявив, що його країна завжди страждала від воєн, що ведуться Росією.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю казахському телеканалу "Хабар" відмовився визнавати "Велику вітчизняну війну", передають Патріоти України.

"Білорусь, та й Казахстан ... Адже вони завжди були під чиїмсь батогом. Хтось нас підганяв, хтось намагався на коліна поставити. Особливо в Білорусі. Всі ці війни – не наші війни. Вітчизняна війна вісімсот дванадцятого року. Наполеон пройшовся за Москву і назад повернувся – через Білорусь. все розграбовано, все було знищено", – розповів він.

Також лідер Білорусі зазначив, що через світові війни були знищені мільйони білорусів. "Потім перша світова війна. Дійшли до того, що від Білорусі залишилася тільки вузенька смужка. Частина східних губерній відійшла до Росії, а до Мінська – відійшли до Польщі за Ризьким договором. Потім Друга світова війна, у нас – Велика Вітчизняна війна. Повністю Білорусь стерли з лиця землі. Це не наші були війни. Але ми, тим не менш, горя сьорбнули. В останній війні третину нашого населення втратили", – підкреслив Лукашенко.

Тепер, за словами Лукашенка, Білорусь може "сама визначати свою долю, не завдаючи ніякої шкоди сусідам".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...