Не небом, так морем: Після закриття авіасполучення частина українців повертається з-за кордону поромом

Під час переходу морем всім, хто перебуває на борту порома, кілька разів робиться замірювання температури, а по прибуттю до температурного скринінгу додається огляд лікарем.

22 березня порт Чорноморськ на Одещині з порту Карасу (Туреччина) прибуває вантажно-пасажирський пором. На його борту перебуває близько ста людей, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Це в тому числі ті, хто не зміг дістатися додому повітряним транспортом через призупинення Україною міжнародного регулярного авіасполучення з іншими країнами у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.

За коментарем щодо протиепідемічних заходів, які здійснюватимуться, Радіо Свобода звернулося до головного державного санітарного лікаря на водному транспорті Миколи Голубятникова.

Лікар-епідеміолог зазначив, що під час переходу морем всім, хто перебуває на борту порома, кілька разів робиться замірювання температури, а по прибуттю до температурного скринінгу додається огляд лікарем із оцінюванням наявності чи відсутності клінічних ознак – кашлю, чхання, інших зовнішніх проявів хвороби

Пасажири заповнюють рекомендовані Міністерством охорони здоров’я анкети, в яких повинні зазначити в яких країнах були, куди прямують, та залишити свої контакти. Також вони отримують пам’ятку щодо самоізоляції та рекомендації куди мають звертатися при погіршенні самопочуття.

Експрес-тестування на COVІD-19 не проводиться.

«Порядок такий, що здорові люди, які заявляють, що не мали прямого контакту із хворим на коронавірусну інфекцію, не обстежуються», – пояснив Голубятников.

Він додав, що таких людей «ставлять на облік» та здійснюють подальший контроль.

Як повідомляє пресслужба Чорноморського порту, напередодні в Чорноморськ із Батумі (Аджарія) прибув вантажно-пасажирський пором Greifswald, на борту якого було 118 людей, з яких 115 – громадяни України, двоє громадян Грузії та одна людина з Туркменістану.

Ще один пором із Батумі очікується найближчими днями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...