"Не понимаем "вишиватних" криков!": Український рок-гурт із задоволенням оголосив концерт на Москві

Український гурт Jinjer, який співпрацює з австрійським лейблом Napalm Records, вирішив провести концерти в Санкт-Петербурзі і Москві - 26 і 27 листопада 2020.

Про це учасники гурту оголосили в своїх офіційних соцмережах, передають Патріоти України.

"Спустя почти пол десятилетия мы наконец вернемся в Россию с двумя эксклюзивными шоу - не пропустите!", - написали вони.

При цьому в Facebook і Instagram вони опублікували свій постер з анонсом MACRO WORLD TOUR: RUSSIA 2020.Jinjer концерт в РоссииШанувальників групи не надто потішили плани групи, і в коментарях вони написали багато про те, що рок не може бути "поза політикою".

"Рок вне политики? Это сх*яли?Еще с доброй войны во Вьетнаме рокеры х*ярят политические темы, и не перестают особо", "Ох*енно так рок вне политики знаешь ли. Еще со времен Битлз", "Рок музика вне політики? Ви серйозно? Вам процитувати Чичеріну, братів Самойлових, та їм подібних внеполітиків???", "Рок и метал вне политики? Ну да, ну да. От Jefferson Airplain и The Beatles, до Sepultura и Gojira - вообще никакой политики. Никогда, ни разу", "Олег Черноморец я больше в недоумении с того, что к нам то приезжают российские исполнители и ничего, все ходят на их концерты, но нашим группам, там выступать нельзя?", " Что так всех взбаламутило,что jinjer выступят в России и там есть люди,которые их также хотят увидеть на сцене", "а когда тур по Украине кто знает?", "Саме так. Рок часто є АНТИполітикою, а не політикою. Відчуваєш різницю, ні? Ще з часів В'єтнаму, так. Але політика сказала: це все обдовбані, заборонила ЛСД і закрила всім хто не згоден пельки. Так буде завжди. Тому що вільних людей мало, а більшість це вода в якій плаває корабель під назвою "політика", "Розчарування. А я ж ваша шанувальниця з тих часів, ще коли ви приїжджали в Бінго в 2012 році і виступали разом з Анною і Тол і були ще не дуже відомим гуртом :/Соромно за вас", "Просто пі***ц. Тепер надіюся, що #jinjer не будуть запрошувати після такого на наші українські фести.", "Розчарування за Вас! Я думав ви українці, а ви ... А я людей на ваші концерти збирав у Барселоні і Мадриді!", "Колись за руку вітався з вами. Чим тепер можна відмити?", "Жесть. Гроші не пахнуть?", - пишуть в коментарях.На тлі скандалу, який розгорівся через рішення поїхати до Росії, члени групи дали офіційний коментар з приводу свого рішення, який розміщений на сайті Neformat. Вони повторили російську пропаганду про одну мову, культуру та історію України і Росії.

"Перестали ездить сейчас ( в Россию, ред), так как логистика не позволяет. Россия на востоке, а основное поле нашей деятельности - Европа, на западе соответственно. И нас зовут, причем постоянно.

Идейные соображения? Хех, мы же не к Путину в Кремль концерт играть едем, как некоторые наши попсари. Я не понимаю "вишиватних" криков "ни ногой в Эрэфию". Россия, как страна, земля и люди - весьма приятное место, мы говорим с ними на одном языке, имеем общие корни и историю. Хотя как государство и империя мне это место не очень симпатичное.

Знаете, расскажу вам такой секрет, когда мы выступали там зимой, то пересекли государственную границу незаконно, через лес, потому что нас просто не пустили, а мы все равно заехали, сыграли, и знаете, что нам фаны говорили после выступления: "Вы не подумайте , мы здесь не все отмороженные, мы знаем, что происходит ". Вот так. И со сцены мы говорим одно: "Привет, мы Jinjer, из Донбасса, Украина". Вы можете поискать в сети, видео.

Я считаю, что по возможности наши альтернативные группы должны и обязаны выступать там, чтобы хотя бы молодежные субкультуры имели отдушину извне, рецепт не быть зомбированными ящиком", - йдеться в офіційній заяві.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...