Не пустили на футбол: Вболівальниця з Ірану скоїла акт самоспалення

У березні 2019 року Ходаярі затримали за те, що під виглядом чоловіка намагалася потрапити на гру за участю улюбленої команди.

Футбольна вболівальниця Сахар Ходаярі покінчила життя самогубством в Ірані. 29-річна дівчина влаштувала акт самоспалення біля стін місцевої прокуратури, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У березні 2019 року Ходаярі затримали за те, що під виглядом чоловіка намагалася потрапити на гру за участю улюбленої команди "Естеґляль". Сахар загрожувало тюремне ув'язнення на півроку за похід на футбольний матч.

В знак протесту іранка облила себе легкозаймистою рідиною і підпалила. Отримавши 90% опіків тіла, вона померла в лікарні

"Ми дізналися про дуже сумнi новини з Ірану і глибоко шкодуємо про цю трагедію. ФІФА висловлює свої співчуття родині та друзям Сахар. Ми повторюємо наші заклики до іранської влади забезпечити свободу і безпеку всім жінкам, які беруть участь в законній боротьбі за скасування заборони на доступ на стадіони жінкам", - відреагували на трагедію в Міжнародній федерації футболу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...