Не SpaceX єдиним, або Alpha виходить на старт: Українсько-американська ракета пройшла вогневі випробування (відео)

Планується, що створювана вертикаль буде не тільки здійснювати запуски космічних апаратів, а й виробляти супутники, а також надавати інші послуги в цій сфері.

Поки компанія Ілона Маска SpaceX переносить запуски на орбіту нової групи Starlink, в США українсько-американська компанія Firefly Aerospace Inc., що займається розробкою ракетно-космічної техніки, провела успішні вогневі випробування свого носія Alpha, передають Патріоти України з посиланням на itc.

Повідомляється, що в рамках тестів всі чотири двигуни Reaver першого ступеня пропрацювали протягом 35 секунд. Інженери Firefly перевірили вектор тяги, потужність і стабільність роботи силової установки.

Тести відкривають дорогу до першого запуску носія. У самій Firefly Aerospace розраховують в перспективі надавати найширший спектр космічних послуг. Планується, що створювана вертикаль буде не тільки здійснювати запуски космічних апаратів, а й виробляти супутники, а також надавати інші послуги в цій сфері.
Зараз ракета Alpha знаходиться на розташованому в Каліфорнії космодромі Ванденберг. Раніше компанія дала старт конкурсу Dream: бажаючі можуть запропонувати проекти апаратів, які після відбору запустять на ракеті Alpha.
Передбачається, що двоступенева киснево-гасова ракета-носій Alpha повинна виводити на низьку навколоземну орбіту до 1000 кілограмів вантажів. Вона отримає двигуни Reaver-1 і Lightning-1. Перший політ ракети хочуть провести в кінці осені цього року. Відомо, що носій від Firefly можуть застосувати для випробування «вітрильного якоря», призначеного для відомості супутників з орбіти.Видання нагадує, що Firefly Aerospace заснували в 2014 році. Завдяки широкому застосуванню інноваційних рішень вона хотіла зробити запуски космічних ракет більш доступними. У 2016 році компанія втратила основного інвестора, що призвело до відправки у відпустку всіх співробітників. У 2017-му Firefly заявила про банкрутство. Потім більшу частину активів викупив український підприємець Максим Поляков: сума угоди склала 75 мільйонів доларів. У травні 2018 го Firefly Aerospace відкрила науково-дослідний центр в Дніпрі. Штат організації, як тоді повідомлялося, склав 150 співробітників.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...