Не стало великого друга нашої країни

Після того, як Російська Федерація напала на нашу країну, Кертом було засновано Фонд "Vaba Ukraina", який займався навчанням і відновленням здоров'я українських військовослужбовців в Естонії.

Пішов з життя колишній командувач Силами оборони Естонії. Про те, що у четвер, 4 березня 2021 року раптово помер великий друг нашої країни, глава парламентської групи "Естонія - Україна", генерал-лейтенант Йоханнес Керт, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заступник міністра МВС України Антон Геращенко, передають Патріоти України.

У 80-х минулого століття Йоханнес Керт закінчив навчання в Харківському танковому училищі, і до 1991 року був капітаном Радянської Армії. Відразу після того, як країни Прибалтики відокремилися від СРСР, він відразу ж став на захист незалежності Естонії і був одним із засновників оновленого Союзу Оборони Естонії - "Кайселіта". Через деякий час Керт представляв інтереси Естонії в Північноатлантичному Альянсі, і зробив все можливе, щоб ця держава стала повноцінним членом НАТО.
Варто відзначити, що після того, як Російська Федерація, яка також є давнім ворогом Естонії, напала на нашу країну, Кертом була заснована ще одна організація, на цей раз благодійна - Фонд "Vaba Ukraina", яка займалася навчанням і відновленням здоров'я українських військовослужбовців в Естонії.
За словами Антона Геращенко, все ті з українців, хто був так чи інакше знайомий з генерал-лейтенантом Йоханнесом Керт, безсумнівно будуть зберігати вічну пам'ять про нього. Парламентська група дружби "Україна - Естонія", спільно з дипломатами прибалтійської країни, вже запланували "Вечір пам'яті Друга України", але поки назвати точну дату не можуть. Ті ж громадяни України, які мають намір взяти участь в тематичному вечорі поминання, повинні попередньо записатися, відправивши приватне повідомлення чолі парламентської групи, Арсенію Пушкаренко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...