Не той народ... Кравчук назвав свою найбільшу помилку на початку президентства

За словами першого президента України, він усвідомив цю помилку після спілкування з працівниками одного з підприємств у Херсонській області.

Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що його помилкою було відчуття ейфорії та ідеалізму на початку президентства, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

«Найбільша моя помилка була, що в моїх діях на перших порах було дуже багато ідеалізму, дуже багато ейфорії. Я розказував про Ленінську бібліотеку і не тільки, я був членом комісії з розслідування Голодомору в Україні, я перегорнув своїми руками понад 10 тис. документів, які свідчать про загибель людей, про їхні страждання, про смерть, про голод. Це передати важко, це передати просто неможливо. І на основі цих моїх знань я думав, що наші люди дуже хочуть свободи. Дуже хочуть демократії. Дуже хочуть, щоб все було гаразд і все було за участю всіх. Я помилився», - сказав Кравчук.

За його словами, він усвідомив цю помилку після спілкування з працівниками одного з підприємств у Херсонській області. «Моя помилка – я зрозумів, коли приїхав колись на Херсонський бавовняний комбінат. Я виступив – президент виступає вперше там, і кажу, що «шановні, ось у нас є незалежність тепер, але незалежність – це тільки база для того, щоб ми стали кращими. Сама незалежність автоматично працювати не може. Щодня треба працювати, змінювати життя, починаючи з себе». Ну, намалював картину, що людина має жити, творити. Запитання є? Є. Підіймається, хтось із колективу жіночого відходить, підходить до мене й каже: «Леоніде Макаровичу, а навіщо нам такий президент, який примушує працювати?», - пригадав Кравчук.

Він запевняє, що «розказує факти, не придумує нічого». «Ви розумієте, який перекос треба було пережити, щоб дійти висновку, що нічого без праці людини і без відповідальності й господаря – ну нічого не буде. І коли дальше ми пішли будувати країну, я таких прикладів зустрічав десятки», - зазначив Кравчук.

За його словами, українцям потрібно перейти в стадію відповідальності, раціоналізму та самим зробити країну щасливою і багатою. «Якщо ми всі разом – і ЗМІ - не перейдемо зі стадії ейфорії та блаженства в стадію відповідальності, раціоналізму, здорового розуму, віри, віри в Бога, віри в людину, в добро, ми не зробимо Україну щасливою і багатою. Вона сама такою не стане», - заявив Кравчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...