Деяким фруктам властива здатність різко підвищувати рівень цукру в крові, через що їх споживання може бути небезпечним для діабетиків. Фрукти, які різко підвищують цукор в крові, були названі британським лікарем-дієтологом Майклом Мослі, передають Патріоти України.
За словами експерта, ці дари природи об'єднує одна особливість - високий глікемічний індекс (ГІ). Високий ГІ того чи іншого продукту означає, що після його вживання будуть швидко засвоєні і перероблені вуглеводи. Отже, станеться різке підвищення концентрації глюкози (цукру) в крові.
«Манго, ананас, диня, банани та інші солодкі тропічні фрукти можуть нашкодити діабетикам своїм високим вмістом швидких вуглеводів», - назвав експерт «підступні» фрукти.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...