Деяким фруктам властива здатність різко підвищувати рівень цукру в крові, через що їх споживання може бути небезпечним для діабетиків. Фрукти, які різко підвищують цукор в крові, були названі британським лікарем-дієтологом Майклом Мослі, передають Патріоти України.
За словами експерта, ці дари природи об'єднує одна особливість - високий глікемічний індекс (ГІ). Високий ГІ того чи іншого продукту означає, що після його вживання будуть швидко засвоєні і перероблені вуглеводи. Отже, станеться різке підвищення концентрації глюкози (цукру) в крові.
«Манго, ананас, диня, банани та інші солодкі тропічні фрукти можуть нашкодити діабетикам своїм високим вмістом швидких вуглеводів», - назвав експерт «підступні» фрукти.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...