Не врятують майстра навіть молитви: Замовник у нестямі від злості через відновлену статую Діви Марії (фото)

Здається, статуя стала тільки кращою, але власник так не вважає.

Власник каплиці в польському містечку Спітковіце вирішив зберегти сімейну реліквію та найняв реставратора для відновлення старої статуї Діви Марії, яку отримав у спадок. Майстер взявся за роботу і навіть проявиви трохи креативу. Як виявилося, даремно. Тепер замовник у нестямі від злості, але його гнів важко зрозуміти, адже фігура помітно покращала. Чи ні... Історією на особистій сторінці у Facebook поділився мер містечка Маріуш Крістіан (схоже, власник каплиці, ім'я якого не називається, розійшовся не на жарт, якщо про реставрацію Діви Марії дізналася навіть місцева влада), передають Патріоти України.

За словами чоловіка, стан старої статуї був доволі плачевним, хоча до цього з нею вже працювали реставратори. На жаль, безуспішно. Тоді ж господар передав її до рук іншого майстра, який виявився помітно вправнішим за своїх попередників.

Отримавши назад Діву Марію, власник каплиці втратив дар мови. Чоловіка обурив той факт, що статуя стала виглядати так, ніби її щойно доставили з магазину, а не відновили. До того ж майстер раптом вирішив проявити фантазію і додав до образу матері Ісуса Христа вінок, якого спочатку не було.

"Вона зовсім не схожа на Діву Марію до ремонту, - заявив замовник. - Це образа родини. Якщо люди, відповідальні за реставрацію, хотіли внести зміни, їм варто було обговорити це з власником. Не знаю, чим вони керувалися, коли псували красу, створену моїми прадідами".

Мер містечка ознайомився з ситуацією, але не розділив думки власника статуї. Навпаки - подякував майстру за виконану роботу. На думку чоловіка, вона дійсно стала виглядати краще. У цьому Маріуша Крістіана підтримала фахівець з пам'ятників Моніка Богдановська. Жінка зазначила, що доволі часто за роботу реставраторів дійсно стає соромно, але це явно не той випадок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...