"Не випадковість": Іран може приховувати правду про знищення українського "Боїнга"

У розпорядженні спецслужб опинився запис приватної бесіди з главою МЗС Ірану.

Уряд і спецслужби Канади вивчають аудіозапис, на якому людина, ідентифікована як міністр закордонних справ Ірану Мохаммад-Джавад Заріф, міркує про можливість того, що загибель «Боїнга» рейсу PS752 не була випадковістю. Про це повідомляє CBC News, передають Патріоти України.

Журналісти також прослухали запис приватної бесіди, яка мала місце в перші місяці після катастрофи PS752. Вони попросили трьох людей перевести запис з фарсі на англійську, щоб вловити всі нюанси мови.

На записі людина, яку джерела ідентифікували як Заріфа, зазначає, що існує "тисяча можливостей" пояснення катастрофи, включаючи навмисну атаку. На думку мовця, це не так вже й неймовірно – атаку могли здійснити два-три «лазутчики».

При цьому мовець зазначає, що правда ніколи не буде розкрита на найвищих рівнях керівництва армії і країни. "Вони ніколи не скажуть ані нам, ані кому або ще, тому що якщо зроблять це – відкриють певні двері в оборонні системи країни», - пояснює він.

Спеціальний радник прем'єр-міністра Канади у справі PS752 Ральф Гудейл сказав журналістам, що уряд знає про запис. Канадські експерти отримали копію для вивчення ще в листопаді. Спецслужби зараз оцінюють справжність запису.

Деталі бесіди і особи причетних до неї людей не розкриваються через побоювання про їх безпеку.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко в коментарі журналістам зазначив, що Київ вперше чує про цей запис, хоча канадська поліція допомагає Україні в проведенні власного розслідування. За його словами, Україні слід вивчити ці дані. "Думаю, це ще одна причина не погоджуватися на щось менше, ніж правда. Ми не хочемо бачити козлів відпущення замість справжніх злочинців. Ми не хочемо бачити, як правду приховують за держтаємницею. Ми хочемо докопатися до суті", - зазначив він.

При цьому він не виключив, що знищення літака було навмисним актом. «На цьому етапі ми не можемо виключати нічого", - уклав дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...