Не вистачає на їжу: В Україні знизилася кількість людей, яких можна було назвати умовно заможними (опитування)

Під час карантину доходи українців впали.

В Україні кожному десятому жителю наявних у розпорядженні грошей не вистачає навіть на харчування. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, передають Патріоти України.

Соціологи встановили, що кількість українців, яких можна було назвати умовно заможними, на початку червня зменшилася до 12% у порівнянні з кінцем квітня.

"Якщо наприкінці квітня можна було віднести до умовно багатих верств (можуть дозволити собі купувати деякі дорогі речі, як телевізор або холодильник, або взагалі що завгодно можуть дозволити собі) 20,5% респондентів, то на початку червня – вже 12%, - говориться в дослідженні.

Також наголошується, що рівень абсолютної бідності – тих, кому не вистачає грошей на їжу – практично не змінився – 11,5% в кінці квітня проти 12% на початку червня.

За цей період відзначається зниження добробуту населення, хоча при цьому принаймні поки немає переходу до абсолютної бідності.

На думку соціологів, введений в Україні карантин міг справити негативний вплив на зайнятість населення і доходи громадян.

Дослідження проходило з 24 травня по 4 червня. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитали 4000 чоловік від 18 років і старше.

У вибірку не включали анексований Крим і окуповані території Донбасу.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 1,7% для показників близьких до 50%, 1,5% – для показників близьких до 25%, 1% – для показників близьких до 10%, 0,8% – для показників близьких до 5% і 0,4% – для показників близьких до 1%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...