"Не вистачає швачок, слюсарів та електромонтерів": В Україні склали рейтинг найбільш затребуваних професій

Рейтинг очолюють інженерні спеціальності.

В Україні склали рейтинг найбільш затребуваних професій у 2020 році на внутрішньому ринку праці. Топ найбільш затребуваних спеціальностей склали в Державному центрі зайнятості Мінсоцполітики, передають Патріоти України.

За даними зі списку, в Україні не вистачає швачок, слюсарів та електромонтерів.

Професії, зазначені в рейтингу Державного центру зайнятості, на даний момент мають найбільший попит серед роботодавців в Україні. У списку лідирують робочі кваліфікації, серед яких оператори заправних станцій, монтери колій, токарі, трактористи, електрогазозварники, слюсарі, електромонтери, муляри й малярі. "Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, охоронці, офіціанти)", – зазначено в офіційному повідомленні.

Сфера послуг в Україні потребує помічників вихователів, молодших медичних сестер, пекарів, барменів, соціальних працівників та перукарів. "Стабільно високим залишається попит на професіоналів і фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, лікарів, вихователів, фармацевтів", – повідомляють в Державному центрі зайнятості.

До речі, спостерігається попит на вчителів, провізорів та інженерів різних галузей.

У Центрі також повідомляють, що серед професій з низькою кваліфікацією підсобні робітники, вантажники, прибиральники, двірники, укладальники-пакувальники, комірники, сторожі та працівники кухні. При цьому на сайті Державного центру зайнятості зазначено, що найбільший попит на робочі руки існує в Київській, Львівській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...