Не жалкувати золота на скульптури, або Як правильно розбудувати пострадянську сатрапію: Туркменбаші вразив черговим безглуздо-коштовним проектом

Висота алабая становить шість метрів, ще дев'ять метрів композиції займає постамент...

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відкрив в столиці країни Ашхабаді 15-метровий пам’ятник алабаю, передають Патріоти України.

Самого шестиметрового алабая виконано з золота - і тримає його дев’ятиметровий постамент, в який вбудовані екрани. Відзначається, що установка такого пам’ятника - ініціатива президента.

«Особлива риса характеру алабая - гідність, впевненість в собі, що дуже виразно передано в новому монументі. 15-метровий монумент, розташований на площі діаметром в 36 метрів добре проглядається з усіх боків, його помітно здалеку», - повідомляє агентство "Туркменистан Сегодня".

Монумент оточений екранами - в день його відкриття там транслювали ролики з алабаями. Вартість всієї споруди не повідомляється.


Алабаї вважаються національним надбанням країни, а Бердимухамедов навіть писав про них книгу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...