"Небажано, але всяке може бути...": Лукашенко може застосувати армію для придушення протестів

Білоруський лідер нагадав, що американському президентові довелося в деяких штатах вивести армію на вулицю.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко може залучити збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Він не хотів би цього робити, але "всяке може бути", повідомляє прес-служба білоруського лідера в п'ятницю, 24 липня, передають Патріоти України.

Лукашенко сьогодні відвідав 5-ту окрему бригаду спеціального призначення в Мар'їній Гірці. Під час виступу він сказав, що війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій. "У нас в Збройних Силах два таких підрозділу: ваша бригада і механізована бригада в Уруччі. І в ті часи, коли я служив в армії офіцером, це були спеціальні підрозділи, - зазначив Лукашенко. - І коли мені довелося більше десятка років тому визначатися і вибирати бригади подвійного призначення, я зупинився на цих двох підрозділах".

"Напевно, мало таких частин, де я буваю так часто. Це не випадково. Ви - особливий загін наших збройних сил. Принаймні я так думаю, і поки ви не змінили мою думку", - зазначив глава держави.

"Коли мені довелося визначатися, які збройні сили нам треба, особливо після 2010 року, я зрозумів, що треба мати в запасі підготовлених бійців, частини в збройних силах. Про всяк випадок, - сказав Олександр Лукашенко. - Небажано, звичайно, щоб нам довелося вдаватися до Збройних Сил. Але всяке може бути. Прикладом тому є США".
Білоруський лідер нагадав, що американському президентові довелося в деяких штатах вивести армію на вулицю. "Те, що відбувається сьогодні в США, по-перше, в світі ніхто не очікував. По-друге, це важка катастрофа для всього світу. Якщо президент США витримає цей тиск, це буде хороший знак і для нас. Тому що якщо нахилиться, а не дай бог, впаде ця імперія, світу буде несолодко", - вважає він.
Говорячи про військові частини в Мар'їній Гірці і Уруччі, Олександр Лукашенко звернув увагу, що вони добре підготовлені, в тому числі щоб не допустити ескалації всередині Білорусі. "Держсекретар правильно сказав, що всякі війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій, потім майдани. На майдан, якщо своїх немає (у нас замало "майданутих"), їх підтягнутий з боку. Це професійні військові, бандити, які спеціально готуються, в основному в рамках ПВК (приватні військові компанії - ред.) по всьому світу, і заробляють великі гроші на провокації в тих чи інших державах", - зазначив Лукашенко.
Він додав, що так було в цілій низці країн, включаючи Лівію, Ірак, Сирію. "Стало тільки гірше. Це керований хаос", - констатував Олександр Лукашенко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...