Небожа справа: Начальник Управління у справах національностей та релігій КМДА упіймався на хабарі за реєстрацію релігійної організації

Чиновник у квітні 2019 р висунув громадянину України вимогу про передачу 2000 доларів за узгодження документації та подальшу реєстрацію релігійної організації в Києві.

Військова прокуратура Дарницького гарнізону на хабарі затримала заступника директора Департаменту культури - начальника Управління у справах національностей та релігій Київської міської державної адміністрації, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону.

Встановлено, що чиновник у квітні 2019 р висунув громадянину України вимогу про передачу 2000 доларів за узгодження документації та подальшу реєстрацію релігійної організації в Києві.

4 липня чиновник через посередника отримав згадану суму хабара від заявника, що задокументовано негласними слідчими діями. Після цього хабарника затримали в порядку ст. 208 КПК України.

"Сприяння розслідуванню корупційних дій столичного чиновника здійснював особисто Київський міський голова", - йдеться в повідомленні.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення фігуранта від займаної посади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...