Недоімперцям не шастати: Крилата ракета "Нептун" готується до запуску

Українські ракетні війська цими вихідними проведуть ракетні стрільби на полігоні "Алібей" в рамках випробувань новітніх ракетних комплексів "Вільха" і "Нептун".

У ЗСУ триває випробування новітніх ракетних комплексів "Вільха-М" і протикорабельних крилатих ракет наземного базування РК-360 МЦ "Нептун". В рамках тестувань на цих вихідних, 25 і 26 квітня, відбудуться ракетні стрільби на полігоні "Алібей", передають Патріоти України з посиланням на інформацію від морських приписок щодо перекриття районів Чорного моря.

В цілому вже було видано дві морських приписки по перекриттю районів, традиційних для випробувань комплексів "Вільха" і "Нептун". Відповідно до морської припискою 0609/2020 з 24 по 26 квітня о 21:00 та 15:00 буде перекритий район північній частині Чорного моря між Одеською та Херсонською областями.За інформацією "Української мілітарного порталу", відповідно до попередніх випробуваннями тут відбудуться чергові випробувальні стрільби новітнього українського ракетного комплексу "Вільха-М". Скоріш за все, знаряддя буде випробовуватися на максимальну дальність.

У той же час відповідно до припискою 0610/2020 в період з 26 по 30 квітня з 21:00 до 15:00 буде перекрито район в північно-західній частині Чорного моря. Там вже традиційно проходять випробування протикорабельної комплексу крилатих ракет наземного базування РК-360 МЦ "Нептун".РК-360 МЦ "Нептун" - це комплекс протикорабельних крилатих ракет наземного базування, який призначений для ураження бойових кораблів ймовірного противника класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, а також різних десантних, танкодесантних і транспортних кораблів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних підрозділів і берегових радіоконтрастних цілей.

Це перші українські вітчизняні крилаті ракети. За заявами розробників, вони здатні діяти як в простих, так і в складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і в будь-який сезон, враховуючи активну вогневе радіоелектронне протидію з боку противника.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...