Недонаддержава відстала на десятиріччя: IBM засумнівалася в можливості Росії створити квантовий комп'ютер

Віце-президент компанії переконаний, що для істотного прогресу в області квантових технологій необхідні інновації в області сучасного експериментального матеріалознавства і відповідні наукові компетенції.

Американська IBM випереджає Росію та інші країни і компанії в створенні квантового комп'ютера, повідомив старший віце-президент американської компанії Арвінд Крішна, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Я думаю, ми випереджаємо інші країни на десятиліття, якщо не більше. Але якщо подивитися на деяких конкурентів, то, я думаю, ми випереджаємо їх на три-чотири роки. І я боюся, що вони дуже швидко наздоганяють», - сказав керівник.

У числі конкурентів Крішна згадав Google, HoneywelI і представників Китаю, проте засумнівався в подібних можливостях Росії. «Росія оголосила, що витратить кілька мільярдів [рублів на створення квантового комп'ютера]. Великобританія оголосила, США і Канада. Я думаю, це не означає, що у них є можливість зробити це», - зазначив віце-президент.

На його думку, для істотного прогресу в області квантових технологій необхідні інновації в області сучасного експериментального матеріалознавства і відповідні наукові компетенції. «Я дуже поважаю Росію. Коли я навчався в аспірантурі, я прочитав багато підручників і матеріалів, які написали російські математики і фізики. Але наскільки це можна використовувати? Чи може квантовий комп'ютер бути створений за доступною ціною - це велике питання», - сказав Крішна.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...