"Недостатньо коштів": Нардепка від "Голосу" вказала на важливу проблему із закупівлею Україною вакцини від коронавірусу

Крім вакцин, необхідно закупити додаткові матеріали - голки, шприци, засоби захисту для лікарів. Варто також замислитися про збільшення медперсоналу, який буде проводити вакцинацію.

Народний депутат України від фракції "Голос" Ольга Стефанишина вважає, що в державному бюджеті закладено недостатньо коштів для закупівлі вакцини від коронавірусу, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Стефанишина нагадала, що Україна може отримати безкоштовно в рамках ініціативи COVAX вакцину від коронавірусу, якої вистачить тільки для 4 мільйонів осіб, а грошей в бюджеті для закупівлі більшої кількості - недостатньо. "Сума, яка сьогодні закладена в державному бюджеті, вкрай недостатня. Закладено 2,6 млрд гривень, а потрібно мінімум 15 млрд. Тепер при формуванні державного бюджету ці розрахунки повинні прийматися до уваги", - зазначила вона.

Також, за її словами, крім вакцин, необхідно закупити додаткові матеріали - голки, шприци, засоби захисту для лікарів. Варто також замислитися про збільшення медперсоналу, який буде проводити вакцинацію. "Багато країн світу сьогодні думають про залучення додаткових фахівців, оскільки медичних працівників, по-перше, не вистачає. А по-друге, вони дуже зайняті протидією COVID-19, і багато хворіють. Тому треба вже зараз думати про додаткові ресурси медичного персоналу, волонтерах, які братимуть участь в цьому процесі ", - підкреслила Ольга Стефанишина.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...