"Неідентіфіковані особи": Супрун "забула" про важливий нюанс медреформи, - лікарка

Із 1 квітня всі викладачі вищих медичних закладів України через реформу Уляни Супрун не мають електронного підпису, тобто, не значаться в національній службі здоров'я як лікарі.

Про це розповіла професорка, завідувачка кафедри інфекційних хвороб університету ім. Богомольця Ольга Голубовська, передають Патріоти України.

Вона розкритикувала цей аспект реформи. "Щоб було зрозуміло всім, як нині відбувається процес лікування: наприклад, професори оперують, а операції свої записують на співробітників відділення. Якщо мене хтось покличе на консультацію в реанімацію (я часто консультую важких хворих за своєю спеціалізацією), то в реєстрі Нацслужби здоров'я я буду значитися як "неідентіфікована особа", – розповіла Голубовська.

Вона додала, що сподівається: під час реформи про це просто "забули", а не зробили спеціально. "Тому я дуже вдячна нашому новому міністру Степанову, який підняв у перший же день два гострих питання: перше – про те, що викладачів позбавили цифрового підпису, і друге – про відсутність протоколів лікування коронавірусу. Я також вдячна керівництву РНБО, яке сприяло вирішенню гострих питань", – сказала Голубовська.

"До цього, щоб ви розуміли, співробітники кафедри оформлялися на 0,25 ставки десь у лікарню, щоб легітимізувати, а окільки в лікарнях ставок уже немає, то співробітники лікарні відправляються на 0,25 ставки кафедральної. Я це називаю "шахерами-махерами", так не повинна працювати держава. Коли йдеться про інтереси країни, то ніхто не повинен ні від кого залежати: ні від місцевої влади, ні від головного лікаря, ні від настрою чийогось", – додала вона.

Голубовська підкреслила, що в Україні повинна працювати така система, "яка дозволить найкращим чином забезпечити нормальне надання медичної допомоги населенню, без чиєїсь там "особистої думки".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...