Нелюдські умови: Омбудсмени показали шокуючі фото з київського СІЗО

Моніторингова група правозахисників виявила ряд значних порушень в Київському слідчому ізоляторі.

Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, передають Патріоти України.

СІЗО відвідала група в складі співробітників Секретаріату уповноваженого з прав людини спільно з представниками громадської організації "Український центр запобігання тортурам" Миколою Карпюком, Едемом Бекіровим і Олексієм Сізоновичем.

За результатами перевірки було встановлено, що більшість камер не обладнані освітленням, вікна надмірно загратовані, стіни в деяких камерах вологі і покриті грибком.

Камери в Київському СІЗО також не обладнані бачками з питною кип'яченою водою і припливно-витяжною вентиляцією.

Через відсутність вентиляції і куріння в камерах в'язні не мають можливості дихати свіжим повітрям. Більшість камер вимагають ремонту.

У частині камер відсутні шибки у вікнах і не працює система опалення. Тому ув'язненим доводилося закривати вікна ковдрами і спати у верхньому одязі. Однак на вимогу моніторингової групи працівники установи вирішили це питання.

Не всі ув'язнені мають власне спальне місце. Тому вони були змушені спати по черзі або - на підлозі.

При цьому в новому корпусі СІЗО виявили камери в зразковому стані, які ніяк не використовуються.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...