"Нема за що жити": Українець розповів про сумну ситуацію в Китаї через коронавірус

Більшість іноземців добровільно вилітають з Китаю на доступних рейсах.

У Китаї, де введені карантинні заходи через коронавірус, місцеві жителі змушені перебувати вдома без грошей, оскільки більшість підприємств тимчасово закриті. Про це розповів українець Олексій, який прилетів з Китаю транзитом через Німеччину, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Він уточнив, що в різних містах соціальна ситуація і настрої людей відрізняються, наприклад, в туристичному Шанхаї серед населення немає такої тривоги, як в традиційно промислових містах, де люди намагаються навіть не спілкуватися один з одним і де забороняється ходити без масок.

"У Шеньчжені було суворіше, це поруч з Гуанчжоу і Гонконгом. Там люди були більш стурбовані, видно, що бояться. У Шанхаї більш спокійні, впевнені, що держава тримає все під контролем, ніхто не переживає щодо масок, не тримає божевільну дистанцію один від одного. Всі знають, що всіх всюди перевіряють. Великий нюанс, що всі сидять без роботи. Китайці народ такий, живуть на те, що заробляють, у багатьох важка ситуація в плані фінансів і їх це сильно напружує", - розповів українець.

Також Олексій зазначив, що більшість іноземців добровільно вилітають з Китаю на доступних рейсах, зокрема, він сам вирішив покинути країну в зв'язку з тим, що йому продовжили відпустку.

"Багато іноземців поїхали з кінцями, хтось на перетримання. У мене відпустка мала бути два тижні, але з'явився коронавірус, і я залишився ще на два тижні в Індонезії, повернувся в Шанхай, розібрався з документами і фінанси ще дозволили поїхати в Україну", - розповів українець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...