"Немає і не може бути ніякої автономії Донбасу": Сайдік поставив Росію в "глухий кут"

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Сході України заявив, що в Мінських угодах немає ні слова про так званий "особливий статус Донбасу".

Спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Сході України Мартін Сайдік зробив різку заяву, якою осадив російську машину пропаганди. Про це повідомляє кореспондент німецької газети Die Presse, якому Сайдік давав інтерв'ю, передають Патріоти України.
Чиновник і дипломат в черговий раз розвінчав тези російської пропаганди про так званий "особливий статус" Донбасу: в Мінських угодах взагалі не сказано жодного слова про надання окупованим районам Донецької і Луганської областей будь-яких особливих повноважень, а саме вимога про надання "автономії" для ОРДЛО є не більше ніж елементом політичної гри Росії.

"Україна готова надати особливий статус ОРДЛО в рамках децентралізації, питання полягає в тому, як Київ поверне свій суверенітет над Донецькою і Луганською областями. У той же час ні сепаратисти, ні росіяни не говорять про ці "дні Х". І я можу зрозуміти логіку української влади, яка й чути не хоче про автономію Донбасу без контролю над кордоном з Росією", - зазначає Сайдік.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...