Немає навіть унітазів: Як живуть чернівецькі студенти

Студенти цілий семестр змушені жити без зручностей, хоча плата за гуртожиток не змінилася.

У Чернівцях студенти животіють в одному з гуртожитків, адже там немає ніяких зручностей. Справа в тому, що влітку 2019 року тут почали ремонт, але він досі не закінчений. Молоді люди змушені перебувати в таких умовах, хоча плата за проживання не змінилася, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

В гуртожитку Чернівецького Національного університету імені Ю. Федьковича студенти цілий семестр живуть з розбитими туалетами і душовими. Вартість робіт – понад 5 мільйонів гривень. Третину суми вже проплатили, але процес реновації стоїть на місці.

“Звичайний студент платить 2600 гривень за семестр. Це 5 місяців, з вересня по січень“, – розповів про плату один із студентів.

Санвузли досі залишаються невідремонтованими. За словами самих учнів, ремонтників завжди не вистачає і працюють вони неквапливо. Студенти вважають, що робочі тягнуть час. "З такими темпами і кількістю людей нереально. Якщо працює 10-15 осіб, з яких 5 в читалці відпочивають. Приходимо з перевіркою і таке бачимо. Ось і робимо аналіз, що не встигнуть“, – розповів голова студентського парламенту ЧНУ імені Ю. Федьковича Володимир Крижанівський.Зазначимо, що фінанси на ремонти виділили Міносвіти і Чернівецький університет. П'ять мільйонів вже відправили підряднику в якості авансу.

Підрядник запевняє, що до 15 грудня ремонт буде закінчений, але студенти в ці слова не вірять.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...