Немає нічого дивного: Співробітник студії "Свобода слова Савіка Шустера" після щеплення російською вакциною захворів на COVID-19

Російську вакцину розкритикували в науковій спільноті, оскільки її зареєстрували до проходження третьої фази клінічних випробувань.

Під час програми "Свобода слова Савіка Шустера" 12 лютого її ведучий Савік Шустер розповів, що співробітник студії Володимир Долін – громадянин РФ, який має посвідку на проживання в Україні, – після щеплення проти коронавірусної інфекції COVID-19 російською вакциною "Супутник V" отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Ток-шоу транслювали на каналі "Україна" і на YouTube-каналі Shuster online, передають Патріоти України.

"За дві години до вакцинації Володя зробив [ПЛР]-тест, і він виявився негативним. Після цього [7 лютого в Росії] він отримав першу дозу вакцини, прилетів [в Україну] він 9 лютого. І вчора під час нашого тесту (редакція проходить тест на антиген щотижня, щочетверга) тест Володі виявився позитивним. Сьогодні вранці ми вирішили перевірити серйозніше, він зробив ПЛР-тест – і теж позитивний", – розповів ведучий і попросив українську інфекціоністку Ольгу Голубовську пояснити ситуацію.

"А тут нічого дивного абсолютно", – відповіла вона.

Голубовська припустила, що такі ситуації повторюватимуться. "По-перше, тест на ПЛР високоспецифічний, але чутливість залишає бажати кращого. Тобто перший тест міг бути помилково негативним. Людину, можливо, вакцинували наприкінці інкубаційного періоду, і в неї може розвинутися далі клініка. Тільки у разі динамічного спостереження можна буде оцінювати цю ситуацію. Але тут нічого дивного", – сказала вона.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який теж був у студії, погодився з думкою Голубовської.

Коли Шустер зазначив, що в редакції ніхто більше не інфікувався, і запитав, чи могла російська вакцина спровокувати хворобу, Голубовська і Степанов відповіли негативно. "[Перший тест] міг реально бути негативним. А потім відбувся природний розвиток інфекційного процесу – збільшилася концентрація збудника, і все. Найімовірніше, він перебував на початку інкубації. До того ж перший тиждень може бути дуже прихованим у клінічних проявах", – додала Голубовська.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...