Немає нічого спільного з демократичним процесом: Разумков проти ідеї Шмигаля про право президента оголошувати НС

Раніше прем'єр запропонував підготувати закон про передачу повноважень між органами влади. На його думку, якщо Верховна Рада не зможе збиратися на пленарні засідання, "хтось повинен мати право оголосити надзвичайний стан".

Незважаючи на пандемію коронавірусу Верховна Рада не повинна передавати повноваження щодо оголошення надзвичайного стану президенту. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

На його думку, прем'єр Денис Шмигаль "хотів сказати дещо інше", коли цього тижня заявив про необхідність підготовки закону, який дозволить передавати повноваження від одного органу влади до іншого. "Упевнений, що він чудово знає, як і всі інші, що надзвичайний стан затверджується Верховною Радою на своєму черговому або позачерговому засіданні, і, таким чином, передати ці повноваження будь-кому не представляється можливим", - зазначив Разумков.

Він також додав, що в нинішніх реаліях влада повинна думати, як виходити із ситуації. "Я думаю, що Верховна Рада зможе виконати свої конституційні повноваження", - підкреслив спікер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...