Немов музей сучасного мистецтва: У Китаї побудували завод для виробництва електрокарів (фото)

Новий завод побудований за проектом відомої архітектурно-дизайнерської компанії Snøhetta, і включає в себе центр обслуговування клієнтів, випробувальний полігон і засклений атріум, з якого відкривається панорамний вигляд на заводський цех.

Автовиробник Polestar, який належить Volvo Car Group і Zhejiang Geely Holding, побудував у Ченду (Китай) завод, на якому збиратиме всі свої моделі, включаючи карбонове гібридне купе Polestar 1, «батарейний» седан Polestar 2 і майбутній електричний позашляховик Polestar 3, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Новий завод був побудований за проектом відомої архітектурно-дизайнерської компанії Snøhetta, при цьому комплекс включає в себе центр обслуговування клієнтів, випробувальний полігон і засклений атріум, з якого відкривається панорамний вигляд на заводський цех.

Електромобілі Polestar будуть офіційно доступні для покупки в США, Канаді, Китаї, Німеччині, Бельгії, Швеції, Норвегії, Нідерландах і Великобританії, при цьому збирати їх будуть виключно в Китаї.

Виробництво першої моделі вже стартувало і перші покупці отримають її вже до кінця поточного року. Компанія розраховує збирати близько 500 примірників Polestar 1 на рік і 1500 штук протягом трирічного циклу, оскільки мова йде про преміальні моделі вартістю €130,000-€150,000 ($160,000-$185,000).

Зазначимо, що дводверне чотиримісне купе Polestar 1 - це гібрид з сумарною потужністю 600 к. с. і обертовим моментом 1000 нм. Дволітровий бензиновий двигун приводить в рух передні, а пара електродвигунів — задні колеса. Від батареї ємністю 34 кВт/год гібрид може проїхати до 150 км в повністю електричному режимі — це рекорд для серійних гібридних автомобілів.

У свою чергу електричний седан Polestar 2 отримав пару електродвигунів потужністю 300 кВт і батарею на 78 кВт, яка забезпечує запас ходу 500 км за циклом WLTP. Стартова вартість становитиме €59,900 для Європи і $63,000 для США ($55,500 після пільг), через 12 місяців після початку продажів електромобіль можна буде придбати за ціною від €39,900.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...