Непідйомна "Булава": Чергова зброя "судного дня" Путіна виявилася провальною

Російська балістична ракета підводного човна Р-30 "Булава-30" виявилася "критично небоєздатною" через відсутність здатності проходити через лід.

На це звернув увагу на своїй сторінці в LiveJournal військовий експерт Максим Климов, передають Патріоти України.

За його словами, пуск Р-30 "Булава-30" з атомного підводного човна (АПЧ) проекту 955 ( "Борей") вимагає "чистих і великих ополонок". "Пошук таких вимагає досить тривалого часу, що є несумісним із забезпеченням високої ракетної готовності морських стратегічних ядерних сил (МСЯС)", – запевнив експерт.

Так, за розрахунками Климова, якщо головнокомандувач все ж віддасть наказ запустити свою зброю "Судного дня" з-під льоду, виконаний він буде мінімум через день-два після того, як АПЛ знайде ополонку. Таку проблему з хваленою ракетою військовий назвав "нонсенсом".

Експерт також звернув увагу на ряд нестиковок у заявах офіційних осіб. Так, командування Збройних сил не раз оголошувало про використання під час навчань "Булави", однак на практиці вона так і не застосовувалася.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...